Vidste du, at erhvervsvirksomheder og f.eks. på efterskoler, ungdomsskoler og højskoler kan søge tilskud fra Energistyrelsens Erhvervspulje til konvertering af olie- og gaskedler til biobrændselskedler?

Mange har den opfattelse, at man kun kan få tilskud, hvis man konverterer til varmepumper, men siden november 2022 har det også været muligt ved skift til biobrændselskedler, idet CO2 fortrængningen også indgår i beregningsgrundlaget.

I runde tal udløser en konvertering af varmeanlæg fra fyringsolie til biobrændsel op til 10.000 kr. i tilskud pr. 1.000 liter fyringsolie, der konverteres. Der må beregnes tilskud af 1 års olieforbrug. Tilskuddet er ekskl. moms.

Der er enkelte faktorer, som kan reducere tilskuddet: 

  • Tilskuddet må maks. udgøre 50% af investeringen ved små virksomheder, og maks. 40% af investeringen ved mellemstore virksomheder.
  • For efterskoler, ungdomsskoler og højskoler mv. er kravet at maks. 50% af deres indtægter må bestå af midler fra det offentlige (statslige og kommunale mider).

Tilskuddet beregnes individuelt fra projekt til projekt.

Vi henviser gerne til en energikonsulent, der er fortrolig med udarbejdelse af tilskudsansøgninger til Energistyrelsen.


Måske kan du med fordel skifte dit gamle fyr ud med et energirigtigt fyr fra CN Energy?
Det er nemt at regne på, og det er helt sikkert billigere at betale renter end at have et fyringsanlæg med dårlig fyringsøkonomi.
I mange tilfælde vil et energilån stort set ikke påvirke dit samlede budget, for besparelserne på energiregningen dækker ofte lånets tilbagebetaling.

Det er nemt og enkelt at ansøge om et lån. Du behøver ikke at tænke på budgetter og årsopgørelser – og du får svar på din ansøgning med det samme. Du kan låne op til 250.000,-

Alle landmænd og erhvervsfolk kender fordelene ved at lease maskiner. De samme fordele gælder for fyringsanlæg.
Du binder ikke dine penge i ting, men har dem til løbende at forbedre driften.
Forskellige forhold kan spille ind omkring leasingfinansiering af fyringsanlæg, så kontakt os for at høre om mulighederne med netop dit fyringsanlæg.

Leasing tilbydes udelukkende til erhvervskunder med et CVR-nr.