Varmepumper er populære. De er økonomiske. De er nemme at installere og anvende. De er miljøvenlige.

Varmepumper er blandt de reneste og mest effektive opvarmningsteknologier. De bruger naturens energi/varme og omsætter den til varme til brugsvand og boligopvarmning. Blandt vores mest kendte typer er luft-til-vand varmepumper, jordvarmepumper, luft-til-luft varmepumper og brugsvandsvarmepumper. Industrien har også fået øje på den miljøvenlige energiproduktion, så store varmepumper finder hyppigt vej til procesvarme i industrien og selv fjernvarmeværker opstiller nu varmepumper.

Viessmann er specialist i udvikling, design og produktion af varmepumper med høj energiudnyttelse og brugervenlig betjening til ethvert formål. Vores energispecialister kan både rådgive dig inden købet og hjælpe med alt det praktiske, så besøg vores showroom i Tiset ved Gram og få en gennemgang af mulighederne for billig og miljørigtig varme hjemme hos dig. 

Det er langt billigere at betale renter end energi!

Varmepumper fra Viessmann giver i runde tal omkring 4 gange så meget energi, som de bliver tilført i form af el (kW) til pumperne. Det ses på varmeregningen og det gør dig meget mindre følsom overfor prisudviklingen på fossile energikilder.

En varmepumpe udnytter naturens gratis energi ved at opfange op opkoncentrere varmen fra udeluft eller f.eks. en jordslange og overføre den til opvarmning af din bolig eller dit brugsvand. Populært sagt fungerer det som et omvendt køleskab.

Den producerede varme overføres enten:

  • Via vand til husets nuværende varmesystem, som f.eks. radiatorer, gulvvarme og brugsvandsinstallation
  • Blæses direkte ind i rummene som opvarmet luft der naturligt cirkuleres 

Viessmann kan levere mange forskellige effektive varmepumper, så du har et stort produktprogram til rådighed. Valget behøver imidlertid ikke være så svært. De første overvejelser står herunder og vores eksperter vil gerne give gode råd. Du er også velkommen til at besøge vores showroom i Tiset ved Gram og få en varmesnak.

  • Hvis du allerede har vandbaserede varmesystemer installeret, og et jordareal der kan rumme minimum 300 meter jordvarmeslange, er jord til vand den mest effektive varmepumpeinstallation. Det er også den dyreste at få installeret!
  • Har du ikke plads til en jordvarmeslange og/eller ikke lyst til en stor investering, er en luft til vand varmepumpe et godt alternativ. De er billige i anskaffelse og etablering, men har mindre udnyttelsesgrad, og der kan være behov for en supplerende elpatron for at sikre komforten på kolde dage med stort varmeforbrug.
  • Hvis du blot vil have dit sommerhus eller f.eks. gildesal varmet op og sikre dig, at rummet ikke bliver kuldslået, når du ikke anvender det, så er en luft til luft varmepumpe en god løsning. Den blæser den opvarmede luft direkte ind i rummet, men kan ikke tilsluttes dine vandinstallationer.
  • Hvis du ikke er ude efter en standardløsning, fordi du har et varmeanlæg som i princippet er godt nok, men du gerne vil have højere komfort, finde en mere miljøvenlig løsning eller andet, så kontakt os. Vi arbejder med alle typer varmeanlæg og kan mere end blot montere standardløsninger.

Støjniveauet ved hvisken ligger på omkring 30 dB mens en almindelig samtale når ca. 60 dB. Til sammenligning ”støjer” en luft-til-luft varmepumpe 35 dB ved spidsbelastning, mens du næppe vil være i stand til at høre en jordvarmepumpe. Der er med andre ord ikke grund til at bekymre sig om den del af beslutningen.

Nogle synes at varmepumper er grimme. Det er der også nogle, der er! Men Weissmann har optimeret teknikken og varmepumpernes udnyttelsesgrad samtidigt med at de har sørget for et tidsløst design, der diskret glider ind i omgivelserne både ude og inde.